Για την γιορτή του Δεκαπενταύγουστου...




Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2016


Κύριε Δήμαρχε, κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,


μετά την περυσινή “απρόσμενη” επίσκεψη των βουλευτών της ναζιστικής Χρυσής Αυγής στην Τήνο για την επέτειο του τορπιλισμού της φρεγάτας “Έλλη”, φέτος είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι θα επαναληφθεί καθώς πέρυσι το νησί έδειξε να τους υποδέχεται τουλάχιστον με μια σχετική αδράνεια.

Οι νοσταλγοί των ναζί έρχονται να γιορτάσουν την επίθεση του ιταλικού υποβρυχίου που σήμανε την εισβολή του ιταλικού φασισμού και του γερμανικού ναζισμού μετέπειτα στην Ελλάδα; Αυτοί που νοσταλγούν τον Χίτλερ και την “ιδεολογία” του εθνικοσοσιαλισμού έρχονται να τιμήσουν τους νεκρούς της φασιστικής και ναζιστικής εισβολής;

Η παρουσία τους στο νησί μια τέτοια ημέρα μνήμης και ιδιαίτερου συμβολισμού για τον αντιφασιστικό λαϊκό αγώνα των Ελλήνων απέναντι στον φασισμό και τον ναζισμό είναι προσβολή για όλους μας.

Η εκλογή τους στο ελληνικό κοινοβούλιο δεν τους καθιστά λιγότερο ναζί και δεν “ξεπλένει” τις ιδέες και τις πράξεις τους.

Μην τους αφήσετε να καπηλευτούν την επέτειο για να προβληθούν και να προωθήσουν τις φασιστικές τους πολιτικές και ιδέες.

Απομονώστε τους και δείξτε στον λαό που συμμετέχει στον εορτασμό ότι πρόκειται για τους πολιτικούς συνεχιστές των κατακτητών. Αψηφήστε τα αυστηρά πρωτόκολλα και σταθείτε στην ουσία. Για την ελευθερία και την δημοκρατία, σταθείτε απέναντι και μακρυά από τους εχθρούς τους.


Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση
“Κοινό Τηνίων”
ο Δημοτικός Σύμβουλος
Κουσουνάδης Πέτρος
Share on Google Plus

0 Σχόλια: