ΚΟΥΣΟΥΝΑΔΗΣ Πέτρος του Νικολάου



ΚΟΥΣΟΥΝΑΔΗΣ Πέτρος του Νικολάου
Μουσικός – Απόφοιτος ΑΕΙ Πληροφορικής

Σύμμαχε,

Απευθύνομαι σε σένα που βλέπεις ότι η μάχη έχει ξεκινήσει και πρόκειται να κλιμακωθεί. Μάχη ενάντια στην φτωχοποίηση και στην υποβάθμιση της ζωής μας. Μάχη ενάντια στο ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών. Μάχη ενάντια στην εμπορευματοποίηση των πάντων. Μάχη ενάντια στον ολοκληρωτισμό, στον ρατσισμό και στην φασιστική απειλή. Μάχη ενάντια στην αποστασιοποίηση από την πολιτική, ενάντια στην αδράνεια και την αποχή.

Απευθύνομαι σε σένα που τοποθετείς τον εαυτό σου στο δικό μας στρατόπεδο. Στο στρατόπεδο της διεκδίκησης καλύτερων συνθηκών διαβίωσης, της υπεράσπισης των κοινωνικών αγαθών, της κοινωνικοποίησης και της αειφορίας. Στο στρατόπεδο της αυτοοργάνωσης, της συμμετοχής και της δημοκρατίας.

Απευθύνομαι σε σένα που αντιλαμβάνεσαι ότι το όπλο μας είναι μόνο ένα, εμείς οι ίδιοι. Αυτό το όπλο πρέπει να χρησιμοποιήσουμε με όποιον τρόπο είναι δυνατόν, από οποιαδήποτε θέση βρεθούμε. Σε συμβούλια, σε συνελεύσεις, σε ομάδες αλλά κυρίως, στον δρόμο.

Η γενικευμένη απέχθεια για την πολιτική και η σύνδεση της με την λαμογιά και την εξαπάτηση βοηθούν μόνο αυτούς τους ίδιους που την απαξίωσαν και οδηγεί σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια. Αν δεν ασχοληθείς εσύ, αν δεν πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου, κάποιος άλλος θα βρεθεί για να σε αντιπροσωπεύσει να σε εξαπατήσει και τελικά να σε εξουσιάσει.

Από την άλλη, ο φόβος της έκθεσης δεν μπορεί πλέον να λειτουργεί ως επιχείρημα σε μία εποχή που υπάρχουν τόσα άλλα για να φοβόμαστε. Ανεργία, φτώχεια, εκμετάλλευση, φασισμός, μας χτυπάνε την πόρτα. Δεν γίνεται να κρυβόμαστε για να μην φανούμε. Τι ακριβώς δεν θέλουμε να φανεί δηλαδή; Ότι φανταζόμαστε την ζωή μας κάπως αλλιώς και αγωνιζόμαστε για να την αλλάξουμε;

Η συμμετοχή των πολιτών, οι λαϊκές συνελεύσεις, η άμεση δημοκρατία και η αυτοοργάνωση αποτελούν θεμελιώδεις αρχές της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης “Κοινό Τηνίων”. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο συμμετέχω σε αυτήν.

Όπως είμαι βέβαιος ότι κανένας δεν πρόκειται να με βοηθήσει και να ασχοληθεί με το πρόβλημά μου παρά μόνο εγώ ο ίδιος, ομοίως εγώ δεν μπορώ να λύσω τα δικά σου προβλήματα. Εσύ όμως μπορείς.

Δεν ζητάω λοιπόν την ψήφο σου, ζητάω την συμμετοχή σου.

Share on Google Plus

0 Σχόλια: